Insparco
Boek ontwerp + fotografie concept

Het is, vooral voor mkb ondernemers en zzp’ers, lastiger en vooral veel complexer geworden om via banken te financieren. Ik kom ook steeds vaker bedrijven tegen die met ‘Bijzonder Beheer’ of rentederivaten zoals ‘renteswaps’ te maken hebben gekregen. Veel bedrijven gaan de banken nu liever uit de weg en ondernemers spreken in termen van ‘rotbanken’, of erger…..

Michiel Werkman heeft een opmerkelijk boek geschreven: Rotbanken, ook de financiers van uw toekomst. Opmerkelijk, omdat Werkman zelf 30 jaar zakelijk bankier is geweest bij onder meer ABN Amro en de Rabobank en dus de kredietpraktijken van banken van haver tot gort kent. En hij weet ook wel hoe ondernemers over de bank denken: ze geven ondernemers een paraplu die wordt afgepakt zodra het regent. Maar banken zijn, zelfs in de meest zwartgallige benadering, een noodzakelijk kwaad voor de meeste ondernemers.

‘Rotbanken’ biedt je inkijk achter bankmuren. In klare taal en zonder ingewikkeld gecijfer. Die insider kennis vergroot je kans op financiering. Zo voorkomt je dat een bank het alleen voor het zeggen krijgt.

Het boek bestellen? www.sparringpower.nl
Deze post delen?